tirsdag 4. februar 2014

Superenkel gnocchi- og ostegrateng

Dette er en kjempegod grateng som ligger et sted sånn midt imellom pai og pasta med ostesaus. Liksom en mac'n'cheese som er lov til å spise til middag.


(1 kjempeporson eller snack til 2, ca 10 kr)
Gnocchi med spinat og ostesaus
ca 200 gram gnocchi (kan lages eller kjøpes)
2 kuler frossen spinat (helst helbladet)
1 spsk mel
1,5 dl melk
1 knivspiss revet muskatnøtt
salt og hvit pepper
1,5 dl revet ost (jeg brukte mozarella og emmentaler)
2 spsk blåmuggost (kan droppes)
finrevet parmesan til topping (evt også litt rasp)

1. Kok gnocchien i et par minutter (til den begynner å flyte). Legg til side.

3. I mellomtiden tiner du spinaten i en gryte, og tar den ut. Smelt spiseskje smør i den samme kjelen, pisk ut melet i det og ha i melk, muskatnøtt, salt og pepper. Når det har kokt under omrøring i et par minutter har du i spinat og ost.

4. Rør gnocchien inn i sausen, og hell den i en ildfast form. Strø eventuelt litt rasp på toppen, og så litt ekstra ost. Stek i ca 15-20 minutter på 200 grader eller til osten er gylden (skru gjerne på grillen til sist, men pass på så det ikke blir brent).

Tips
Hvis du vil at gnocchien skal bli sprød kan du steke den i smør i en panne (etter du har kokt dem) før du legger den i en ildfast form og heller helle sausen over til sist. Jeg bare syns det er godt når alt er blandet sammen og nesten blir litt grøtete.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar